piektdiena, 2012. gada 13. jūlijs

Lielās meitas mazā somiņa

     Vasaras skriešanām meitai vajadzēja jaunu telefona maciņu, ņēmu diegu rokā un "uz karstām oglēm" tādu uztamborēju. Bet izrādījās, ka arī maku kādreiz vajag kaut kur ielikt :)
Nu tad piemeistaroju "mazo vienkāršo" somiņu.
     Vienīgais īpašais šoreiz ko gribēju atzīmēt, ka somiņai aukliņa tamborēta īpašā veidā (nosaukumu nekādi neatceros), jo tāda ir stigrāka un nav tik ļoti elastīga kā vienkāršo stabiņu tamborētā. Parasti no tādām lentītēm veido burvīgas kompozīcijas , kā uz grāmatas "Tamborējumi" vāka, bet man ļoti patīk izmantot tieši kā aukliņu dažādām vajadzībām.
     Pamācība ir samērā vienkārša, man gan savā laikā, bija kas ierāda kā to dara, bet teorētiski šādi - trīs gaisa cilpiņas savieno aplī. Ar kreiso roku apli pagriež pret sevi, tamboradatu iedur kreisajā cilpiņā, aizķer darba pavedienu un izvelk tai cauri. Tad vēlreiz aizķer darba pavedienu, un abas cilpiņas, kas atrodas uz tamboradatas, satamborē kopā. No jauna apgriež lentīti no labā uz kreiso pusi, tamboradatu iedur zem divām kreisās malas cilpiņām, izvelk jaunu cilpiņu un abas satamborē kopā utt.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...